B. inggeris..oh B.inggeris...

5:59 AM Posted by Amiirul Hafiz,

Satu petang ketika mana aku sdg  melayan DOTA di laptopku, hensetku yg jarang2 skali brbunyi,tibe plak masuk call. Wah mmg excited lah,tgk sket kot2 ade merpati ke kan. Hampa. " محمد (نثر قديم) ". laa….bliau nih membe klas nasar aku kat kuliyyah. Hm…die nk mintk tlg ajarkn BI….oh..bereh..bereh….tapi ayat last die yg aku kurg snang sket,
تعلمني اللغة الإنجليزي في اللغة العرب""
Ah…sudah da la skali nih…die soh ajar BI….gune bhse arab…sbb die byk xphm BI….
Err…penah kalian ade experience ngaja BI dlm arab?? Verb to do, phrasal verb,article, simple noun, common noun, indefinite,definite,aaa……sume tu nk aku terjemah dlm arab???? Hm bereh slalu…abeh la…..pebende nk ckp xtau…..
Sprti yg dijanjikn, pas magrib, kami jumpe kt masjid….hm kali tu ntah ape bnde aku merepek pun aku xtau…..sori arabey……aku bukan org yg sepatutnya ajar ko….hahahahaha…xtau la ko btol phm ke atau buat2 phm….huhhu..dah la BI aku takat mane je,bhse arab plak lagi la ke laut.hahahahha kalo pikir2 blik ape aku merepek kat member aku mlm tu…hahah lucu btol.
Moralnya kepada  rakan2 seperjuangan bhse arab sekalian, jom, kene kuatkn bhse arab….xckup ngan stakat tau gtu2 je….cbrn masa depan bile da balik Malaysia kang, bermcm rupe…huhuhuh,terutama diri aku sndiri.

0 comments:

Post a Comment